Fasada je vrlo važan dio svake građevine, ne samo zbog estetskog izgleda, već i zbog zaštite zgrade od vanjskih elemenata. Izrada fasade uključuje različite materijale i tehnike, ovisno o potrebama klijenta i vrsti građevine.

Jedan od najpopularnijih materijala za izradu fasada je stiropor. Fasadni stiropor se koristi u kombinaciji s posebnim ljepilom i armaturnom mrežicom kako bi se stvorila otporna i trajna površina. Fasadni stiropor također ima izolacijska svojstva i može smanjiti troškove grijanja i hlađenja prostora.

Drugi popularni materijal za fasade su kameni dekorativni elementi. Ti se elementi mogu koristiti za dodavanje teksture i boje na fasadu. Kameni dekorativni elementi često se koriste za izradu prirodnih fasada i vrlo su otporni na vremenske uvjete.

Na tržištu se mogu naći razni fasadni sustavi i proizvodi koji mogu poboljšati funkcionalnost i estetiku fasade. Jedan od primjera je Baumit SilikatColor, koji se koristi za premazivanje fasade kako bi se poboljšala otpornost na vanjske uvjete i UV zrake, smanjila mogućnost pojave gljivica i bakterija te zaštitila zgradu od prodiranja vode.

Još jedan primjer je Baumit OpenTherm, fasadni sustav za toplinsku izolaciju koji se sastoji od ploča od staklene vune i armaturne mrežice. Ovaj sustav pomaže u smanjenju toplinskih gubitaka u zgradi i povećanju energetske učinkovitosti.

Kada planirate izradu fasade, važno je odabrati kvalitetne materijale i proizvode kako bi se postigao željeni izgled i trajnost. Posjetite web stranicu bauweb.hr kako biste pronašli najbolje proizvode za vašu fasadu, poput Baumit NanoporColor premaza i Ceresit CT84 izolacijskog ljepila.